ιππικος-αθλητικο-ομιλος-κερκυρας

Ιππικός Όμιλος Μπαρικίου στην Κέρκυρα.

Τι πιστεύουμε και τι μας αρέσει να κάνουμε!

Αρχίσαμε τον Ι.Α.Ο.Μ.Κ το 1985, τότε η ιππική παιδεία ήταν στα σπάργανα, και μέσα σε λιγότερο απο 40 χρόνια στο νησί υπάρχουν αρκετοί ιππικοί σύλλογοι που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες και μαθήματα. Το σύνολο, δε, των ενεργών αλόγων στο νησί είναι περίπου 2.000, αριθμός που δείχνει ότι η ιππική παιδεία και η αγάπη για το αγώνισμα έχει μεγαλώσει.

Η δύναμη μας είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης μας και της εμπειρίας μας. Στο άθλημα αυτό πρέπει να μπορέσεις να εμβολιάσεις το πάθος και την πειθαρχία στον μαθητή-αθλητή στα πρώτα κιόλας μαθήματα. Αν δεν το κάνεις τότε απλά έχεις αποτύχει. Άλλωστε η χαρά του αληθινού Δασκάλου είναι να τον ξεπεράσει ο Μαθητής. Τα αποτελέσματα εδώ φαίνονται άμεσα, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τις προσπάθειες και από άλλους συλλόγους και ιδιωτικές εταιρείες στο χώρο, αλλά εδώ υπάρχει η εμπειρία, η οποία εκ των πραγμάτων έρχεται με το πλήρωμα του χρόνου.

Ο αθλητής πρέπει να είναι ανεξάρτητος απο τον προπονητή, να μπορεί ακόμα και  να αυτοσχεδιάσει μερικές φορές. Εμείς εδώ στον Ιππικό Αθλητικό Όμιλο Μπαρικίου Κέρκυρας (Ι.Α.Ο.Μ.Κ) τηρούμε αυστηρά τις αθλητικές γραμμές και την εκπαίδευση σε υψηλά επίπεδα.

Μέσα απο τον όμιλο μας έχουν αναδειχθεί μέχρι και πρωταθλητές Ελλάδος, κάποιοι έχουν πάει και σε Βαλκανικούς αγώνες με αρκετά καλές θέσεις στις κατατάξεις.

Στον Όμιλο μας δεν σκεφτήκαμε ποτέ να ανοίξουμε ένα επιχειρηματικό κανάλι για να αυξήσουμε τα έσοδα μας, διότι αυτό αναγκαστικά θα αποτελούσε την αίτια να αλλοιώσουμε την ποιότητα για την ποσότητα. Κάτι που σε καμμιά περίπτωση δεν το θέλουμε και ούτε είναι στα μελλοντικά μας πλάνα.

Βέβαια υπάρχει ένα μηνιαίο κόστος συμμετοχής διότι τα άλογα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, σωστά σιτισμένα, πεταλωμένα, εμβολιασμένα κλπ. Άρα ένα καλό ποσοστό εξόδων καλύπτεται και από τα μέλη.